På gång på ön/ happens on island

2019:

April;

Vi ser fram emot en ny säsong. De första gästerna anländer nu i valborg. Vi är stolta över att kunna erbjuda både bastu och spatunna. April har varit både vinter och sommar, som det brukar. Nu häckar fåglar för fullt på ön. Sommarveckorna är nästan fullbokade men i början och slutet av sommaren finns fortfarande några veckor lediga, passa på!

A new season, this year i try to translate with my old shaky english.

Our first guests comes to valborg. We are proud to offer both sauna and spa. April has been both winter and summer as usual. Now birds lays their eggs all over the island. We are nearly full booked during the summer but there is some free weeks in the beginning and end of summer, hurry up!

 

Januari 2018:

Isen  har börjat lagt sig på fjärden, vi bryter ränna med båten. Temperaturen går upp och ned och det har snöat så vi blir osäkra på om isen blir gångbar.

Bokningarna har kommit igång tidigt i år, många veckor är redan uppbokade i Sjöstugan men Kajstugan har fortfarande lediga veckor.

2017;

Nu har vi snart gjort klart bastun.

6/2 Nu har isen blivit så tjock runt hela ön att vi kunnat köra fyrhjuling över till Fogdö.

Vi har en fin kärnis som det är en fröjd att åka långfärdsskridskor på, vi håller oss dock  nära runt ön där vi mätt i borrhål 8-12cm tjockt.

Nu bygger vi på bastu ute på berget och kanoter är beställda.

Detta ska ingå till nästa års gäster.

I lilla gäststugan renoverar vi duschrummet.

 

2016;

April månad.

I påskhelgen gick isen. Vi vandrade över på påskafton ( lördag) och körde båt på annandagen ( måndag)

Sjöfåglarna kommer nära nu och havsörnar har synts i viken.

Nu har vi kommit in i April och fortsatta renoveringsarbeten väntar;

Sjöstugan ska få en röd färg och ett räcke på altanen, den har just annonserats ut för uthyrning.

Vi ser fler ejdrar i år än tidigare, de kanske håller på att repa sig.😀

Maj månad;

Nu har sommaren kommit och med den flera fågelpar som vill lägga ägg på ön.  Storskraken rör sig kring sjöstugan och verkar leta bo under den nya altanen. Tärnor, ejdrar, svanar alla kommer tillbaka. Strandskatan som återkommer till samma plats där den föddes och som kan bli 40 år gammal spatserar runt på gräsplan. Det kan vara en riktigt gammal kompis. Måsen kanske lägger ägg på taket i år igen och blåmesen är på plats i sin holk.

Den som har möjlighet att ta ledigt i Maj månad borde planera in ett besök på ön nästa år, det är oslagbart vackert med alla vårblommor.

Augusti:

Nu börjar sommaren övergå till höst. Det är fortfarande bra badtemperatur i viken, ca 18 grader och när solen ligger på är det riktig sommarkänsla.

Det har varit en fantastisk sommar och vi tror att alla har trivts bra. Vi har fått bra respons från våra gäster så vi har kunnat fylla på där det har fattats saker.

Nu ska vi annonsera inför höstens uthyrning med fokus på helgerna.Vi tänker oss att man ska kunna komma på fredag eftermiddag och åka söndag kväll för att få ut maximalt av helgen.

Hösten är perfekt för fiske och svamputflykter. Båtutflykter när skön ligger blank. Det är lugnt och tyst när det är lite folk ute.

Utbudet är ju mindre men affärerna på Singö och Grisslehamn är öppna, även Grynnan och kiosken. Så välkomna !